Seneca

"Ha az íjász elvéti a célt, magában keresi a hibát. Ha nem találsz célba, az sosem a cél hibája. Jobb célt akarsz? - Legyél jobb Te magad!" (G. Arland)
"Ha nem tudod, melyik kikötőbe vitorlázol, egyik szél sem kedvező." (Seneca)
"Világosan meghatározott célok hiányában mindennapi triviális dolgokat kezdünk furcsa hűséggel elvégezni, míg végül a rabszolgájukká válunk." (R. Heinlein)
"Változtasd meg a világot! Kezdd magaddal!" (Máni)


2013. augusztus 3., szombat

Mennyi az idő?

Ezt nézzétek meg!

Ennek a bejegyzésnek itt most semmi logikája a ProfiCoaching rendszerében, csak eszembe jutott egy videó, amit, gondoltam, megosztok a Nagyérdeművel.


- - - - - - - - - - - - - - - -

 
Innen csak az olvassa tovább, aki nem fél, hogy a filozófikus gondolatok megülik a gyomrát ebben a nagy hőségben! -
A klipnek magamra nézve talán mégis van érvénye. Annyi minden sűrűsödött össze mostanra a fejemben, hogy úgy tűnik, tudattalanom felszínre küldte a kérdést: mennyi időd van?
Itt van mindjárt, ugye, a blog. Aztán egy új munka lehetősége, már szerződött csoportok, coachingok, a posztgrad változás- és válságmenedzsment szak, amire járok, egy bonyolult projekt, jónéhány várható ügy, satöbbi. És akkor még nem beszéltem a magánéleti tervekről, elképzelésekről, vágyakról, családról, jelentős költözési utórezgésekről.
Reggel az is jutott eszembe a zuhany alatt, úgy 60 %-ra kellene beállítanom őszi terhelésemet, hogy az egyéb bejövő munkáknak, programoknak még legyen hely (a hely itt = idő), illetve, hogy ne jöjjön létre túlterhelés.
Erre ötlött fel egyszer csak ez a muris videó, amely ugyan a pontos idővel foglalkozik, számomra most azonban mégis inkább az a jelentése, hogy menny időm is van (pontosan)? Mennyivel, mennyiből ga(rá)zdálkodhatok?
A kérdés - mennyi időm van? - élettörténeti súlyú jelentésének taglalásától most eltekintek, úgyis ott van az útmutatás erre vonatkozólag: "nem tudhatjátok sem a napot, sem az órát", legyen ez elég.

Annyi összefüggés mégis lehet a Mennyi idővel gazdálkodom? és a Mennyi időm van még? értelmű jelentés között, hogy a rövid távú terhelés hosszú távú kifejletekben nyilván éreztetni fogja a hatását!

Aztán még azért is jó ez a klip, mert nagyon vonzó tanácsadói szerepviszonyt mutat be. A tanácsadás egyszerűsége, a tanácsadó könnyedsége, stb. Én egyértelműen a szamaras emberrel azonosulok: nyugalom, béke, egyszerűség, tiszta tudás, a tetszeni-vágyás teljes hiánya, és így tovább.

Meg még valamiért is jó ez a videó. Csak. De azt nagyon.

Összefoglalásul: a Mennyi az idő? kérdés három jelentése:
  1. Óra, perc, most.
  2. Tartalék, saját idő-keret mértéke, közeljövő, élet-vezetés, terhelés.
  3. A hátralévő idő mennyisége, távolabbi jövő, élet vége

Te jó ég, tényleg, mi lehet a bolygóállás, hogy egy ilyen videó körül ilyen filozofikus héjak rajzolódnak?!
(Legegyszerűbben úgy tudsz megjegyzést írni, ha itt, szinte EZ ALATT a megjegyzés szóra kattintasz.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése