Seneca

"Ha az íjász elvéti a célt, magában keresi a hibát. Ha nem találsz célba, az sosem a cél hibája. Jobb célt akarsz? - Legyél jobb Te magad!" (G. Arland)
"Ha nem tudod, melyik kikötőbe vitorlázol, egyik szél sem kedvező." (Seneca)
"Világosan meghatározott célok hiányában mindennapi triviális dolgokat kezdünk furcsa hűséggel elvégezni, míg végül a rabszolgájukká válunk." (R. Heinlein)
"Változtasd meg a világot! Kezdd magaddal!" (Máni)


2017. augusztus 21., hétfő

Egymásba érő (ön-) reflexiók - Coach Konferencia 2017

A Műhely prezijének címlapja
A koncepciót a Forgatókönyv mutatja: rövid bevezető gondolatok, a Self-Coaching Párhuzamos Coaching változatának részben metaforikus bemutatása után egy esetet dolgoztunk fel közösen.
A gOng saját módszertan. Lényege, hogy lélektani határpontoknál megállítjuk a beszámolót, és a folytatás halasztásával nyitott mondatokkal a pillanatnyi elképzeléseket vonjuk be a megbeszélésbe: "Mi lett volna, ha...", "Én itt azt csináltam volna, hogy...", "Itt azt érzem, hogy..."
Mick Cope pofonegyszerű 3H (Fej, Szív, Kéz) modelljének alkalmazásával.
A Tanulságok, egyéni és csoportos (ön-) reflexiók ebben a gOng módszertanú eset-feldolgozási folyamatban fogalmazódnak meg.

HOGYAN LESZ AZ EGYÉNI FEJLŐDÉSBŐL SZERVEZETI SZINTŰ VÁLTOZÁS? - ez a Workshopon feszegetett egyik fő kérdés: erre ad vázlatos választ a Műhely-záró összefoglaló.

A következőkben bemutatom a Műhely Forgatókönyv szerint következő diáit.
Az előadás felvétele - kérésemre, a személyesség miatt - csak részlegesen áll rendelkezésre az ICF csatornáján (katt ide!).
Saját felvételünk vágása még zajlik, remélem, hogy ezen, mikor elkészül, magából az ESET-ből is tudok majd izgalmas részleteket bemutatni.

Mindenkinek köszönöm szépen
a Workshopot követő személyes visszajelzéseket, ihletett, őszinte, elismerő szavakat!!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése